10 december: Mastreechter Staar in de Grote Kerk

De activiteitencommissie van de Grote Kerk aan de pittoreske Overschiese Dorpsstraat  presenteert op 10 december a.s. weer een heel bijzonder concert met het optreden van De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar, o.l.v. dirigent Paul Voncken.

Nederlands grootste en bekendste mannenkoor

Maastricht en de Mastreechter Staar, ze worden in een adem genoemd. En dit al vanaf de oprichting in 1883. De Staar concerteerde in tal van West-Europese landen en ging over de hele wereld tot in Canada toe met talloze plaat- en CD-opnamen en optredens voor radio en televisie.

Tussen de Haagse Ridderzaal en het grote Kerstconcert aan het Vrijthof in Maastricht doet de Mastreechter Staar op 10 december a.s. Overschie aan. Onlangs nog werkte dit 120 man sterke mannenkoor mee aan de opnamen voor de nieuwe Kerstshow van André Rieu die op de televisie zal worden uitgezonden.

Meer informatie vindt u op de website van het koor: www.mastreechterstaar.nl

Programma:

Voor de pauze presenteert het koor liederen uit het eigen repertoire zoals het Viljalied van Franz Lehar met solo-optreden van sopraan Britt Truyts.
Na de pauze komen we in de klassieke sfeer van de adventsweken met de Hallelujah uit de Messiah, het Ave Maria of de Gloria in Excelsis.

Wie op internet alvast een voorproefje wil beluisteren vindt hier muziekfragmenten.

De Grote Kerk: mooier dan een concertzaal

Het meemaken van een live optreden van dit koor in de sfeervolle Grote Kerk van Overschie is een ervaring op zichzelf, die u niet mag missen. Meer dan in een concertzaal laat de akoestiek van deze kerk de ruimte aan het harmonieuze klankspel, waarmee de variatie aan liederen volwaardig tot zijn recht komt. Dat wordt een onvergetelijke ervaring in deze weken voor de Kerst.

Aanvang 20.00 uur in de  Grote Kerk Overschie, Overschiese Dorpsstraat 95.
Kerk open 19.15 uur, de kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Kaartprijs: € 29,50 1e rang,  € 24,50 2e rang, korting  65+  / studenten: € 2,50.
Verkoop:
In Overschie: Boekhandel B&B (Burg. Baumannlaan 63a)
of via de website: www.stichtinggrotekerkoverschie.nl
of aan de kassa op 10 december ’s avonds voor aanvang van het concert.
Informatie via tel. 06-226 427 81, Marijte Rienks of 06-171 960 97, Marjan vd Meer.

Comments are closed.