5 Mei: Kunst als symbool van de vrijheid

Komende zondag 5 mei vindt het bekend Rondje Oud Overschie weer plaats, met een uniek kijkje in de keukens van lokale kunstenaars en creatieve ondernemers. Ditmaal met een aantal creatieve activiteiten voor de liefhebbers en wederom een mooie samenwerking met de Fabriek. We gaan er met zijn allen weer een mooie lentedag van maken, vol inspiratie en activiteiten.

Prachtig model
Bent u liefhebber van modeltekenen of schilderen, dan kunt u 5 mei profiteren van een prachtig model. Vanaf 10 uur tot ongeveer half 3 heeft u de gelegenheid om aan te sluiten bij Marian Puntman in het fraaie pand aan de Rodenburgstraat 59 (deelname kost 10 euro). Uiteraard bent u zoals gebruikelijk ook van harte welkom om als toeschouwer een kijkje te komen nemen in het atelier.

 

Lassen, smeden en varen
Altijd al eens willen proberen om een stukje metaal te lassen of koud te smeden? Dat kan bij Onno Kroes aan de Delftweg 81. Kom vooral ook zijn sculptuur ter ere van de bevrijding bewonderen, naast alle andere kunstwerken van Onno en de sieraden van Beate Hofer. Als u geluk heeft, kunt u zelfs vanuit zijn werkplaats met de boot over de Schie naar een van de andere locaties varen.

De Open Fabriek
Op 5 mei kunt u ook terecht bij de Dag van de Open Fabriek aan de Overschieseweg 54. Hier kunt u tussen 12:00 en 19:00 rondkijken in de werk- en experimenteerruimte van een collectief van 17 (inter)nationale makers. Bij lekker weer staat de penthouse-theebar paraat. Kijk voor meer informatie op www.defabriek.nu.

Comments are closed.