Category Archives: Nieuws

Kunstenaarscollectief de Fabriek open op 6 juli tijdens Rondje Oud Overschie

Het kunstenaarscollectief de fabriek is op 6 juli open en draait mee in het Rondje Oud Overschie een kleine impressie van wat je aan kan treffen in de fabriek het adres is Overschieseweg  54 3044 EG Rotterdam

 

 

 

BENEFIETCONCERT VOOR DE RESTAURATIE VAN DE PETRUS’ BANDENKERK

Op zondag 1 juni 2014 organiseren de vrienden van de Petrus’ Bandenkerk in samenwerking met het Prinsenstad Mannenkoor uit Delft een benefietconcert in het pareltje aan de Schie. Aanvang concert: 15.00 uur. U komt toch ook?Benefietconcert 1 juni 2014 Neem gerust uw familie en vrienden mee en help ons de kerk vol te krijgen. Het is beslist de moeite waard! De toegang is gratis, maar een donatie is uiteraard van harte welkom. Het concert wordt uitgevoerd door het Prinsenstad Mannenkoor uit Delft onder leiding van dirigent Jan Dik en pianist/organist Erna Brinkman. Het koor bestaat momenteel uit ruim twintig zich jong voelende mannen, hoewel de gemiddelde leeftijd anders doet vermoeden. Het repertoire bestaat naast geestelijke muziek ook uit “profane” muziek uit alle stijlperioden.Programma (onder voorbehoud):

Matthäus passion in de Grote Kerk

Voor liefhebbers van klassieke muziek is het elk jaar weer een moment om naar uit te kijken: de jaarlijkse opvoering van de Matthäus Passion rond de paasdagen. Het bekende muziekstuk van Johann Sebastian Bach vertelt het lijdensverhaal van Christus.

Cantatrix, Concerto d’Amsterdam en het Roder Jongenskoor voeren samen Bach’s Matthäus uit. Geflankeerd door een uitmuntende cast van solisten belooft het een prachtige voorstelling te worden.

Nico van der Meel – evangelist
Rudmer de Vries – tenor
Maria Fiselier – alt
Frans Fiselier – bas
Pierre Mak – Christus
Heleen Koele – sopraan

De toegangskaarten zijn te bestellen via Cantatrix. Kaarten kosten €35, plaatsen met beperkt zicht zijn beschikbaar voor €25. Een beperkt aantal kaarten is te koop bij boekhandel Bensmann & Blankstein, Burgemeester Baumannlaan 163a, Rotterdam.

MiraMirare Producties biedt de mogelijkheid om de unieke sfeer van de Matthäus Passion te beleven in de vorm van een compleet verzorgde middag. Wilt u meer informatie over de arrangementen, dan kunt u contact opnemen met Miranda Klootwijk op telefoonnummer 06 50 20 51 79.

 

20140320 160524

Boekwinkel Bensmann & Blankstein

Wist U dat ze bij Boekhandel Bensmann & Blankstein hele leuke boeken en accessoires verkopen.
In de etalage staan nu bekende kinderboeken met leuke bijpassende theepotjes in een “warmhoud” jasje,
zo zijn daar : De Kleine Mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept, Rupsje Nooitgenoeg, Nijntje, Dikkie Dik.
De “warmhoud” jasjes zijn gemaakt door 2 creatieve dames namelijk Ingrid Kempers en Trudy Muit.

Boekhandel Bensmann & Blankstein
Burgemeester Baumannlaan 163a
T (010) 415 82 06
info@benbboeken.nl www.benbboeken.nl

Orgelconcert Petrusbanden kerk 2 februari

 

2 februari in de Petrus bandenkerk

Op zondag 2 februari organiseren de Vrienden van de Petrus’ Bandenkerk een uniek orgelconcert in het mooie kerkje aan de Schie. Komen jullie ook? Toegang gratis. Aanvang 16.00 uur.

Werking van Klankschalen

Bert van Grondelle verzorgt klankligconcerten en klankmassages ( het ervaren van klanken van de klankschalen. gongs en harmonische tuners).

Verzorgen van NLP Workshops, opleidingen, het geven van seminars over een nieuwe geneeskunde.

Tenen lezen ( de tenen zijn een afspiegeling van het karakter van de eigenaar).

Muzikant ( met name Oud Hollands, Evergreens en Oud- Indonesische liedjes, gespeeld op gitaar).

Op zondag 2 februari kunnen belangstellende kennis maken met de werking van klankschalen, drums en gongs. Bert zal dan 2 sessies verzorgen, om 13.00u en om 15.00u, voor een groep van maximaal 12 personen per keer. Men dient zich van te voren op te geven via de mail of mobiele telefoon.

www.zichtopvoelen.nl

M 06 480 841 18

Pieter van Aschstraat 1

Frans Bianchi te gast bij Harry van der Woerd

Gedurende anderhalf jaar zwierven twee Rotterdamse kunstenaars – Frans Bianchi en Harry van der Woerd – over en langs Maasvlakte 2, de havenuitbreiding van Rotterdam. De twee benaderden het Havenbedrijf in 2010 met een bijzondere vraag om de aanleg van Maasvlakte 2 vast te leggen. De inspiratie van dit ruige stuk land in wording legden zij vervolgens vast in diverse schilderijen. ‘ Het centrum is gelegen op de rand van de huidige Maasvlakte en het nieuwe land in aanbouw, de plek waar Bianchi en Van der Woerd zich lieten inspireren. Waar ze vele uren samen hebben doorgebracht, waar ze binnenkort ook samen weer zullen werken vanaf de radarpost/vuurtoren om de havens van Rotterdam die zich gevormd hebben in de Maasvlakte 2 opnieuw vast te  zullen leggen. De liefde voor de havens van beiden heren zal u niet ontgaan zijn.

Café In Den BerkeBrom

het oudste café van Rotterdam (ca. 1627). De kans is groot dat u op dezelfde kruk zit waar ooit Napoleon Bonaparte zijn biertje dronk . Het café is gelegen in het hart van Overschie.
De eigenaren Gerardine en John Berkhout het ook leuk vinden als mensen tijdens het rondje hun mooie en bijzondere café binnen zouden lopen.
Zij al om 12:00uur open zijn en je er een gezellig kopje koffie kan drinken