Deelnemers

Museum Oud Overschie

Aan de Overschiese Dorpstraat was ooit een klein snoepwinkeltje gevestigd met de naam ‘Hoop doet leven’. Dit was in januari 1988 de naamgever van het Museum Oud Overschie. De museumstichting zelf werd al in 1973 opgericht als vereniging Oud Overschie. Zij hield zich bezig met het organiseren van verschillende evenementen en tentoonstellingen. Het museum kent zijn oorsprong in de historische panden aan de Overschiese Dorpsstraat. Na de opening in 1988 is het museum continu uitgebreid. Nog steeds worden nieuwe uitbreidingen gerealiseerd.

www.museumoudoverschie.nl

 

Grote Kerk Overschie

De Grote Kerk Overschie werd in 1901 gebouwd, naar een ontwerp de Rotterdamse architect Bernard Hooijkaas jr. . De bouwstijl is neogotisch. Het verrassend ruim opgezette gebouw met zijn karakteristieke toren is nu een rijksmonument. Het is een markant kerkgebouw aan de Schie in Rotterdam, in het hart van het oude dorp Overschie. Het gebouw is elke zondagochtend in gebruik voor kerkdiensten van de Protestantse Gemeente, en daarnaast zijn er bedrijfsevenementen, concerten en feesten. Wij nodigen u van harte uit voor een kennismaking!

grotekerkoverschie.nl

 

 

 

Ad Oskam

Ad Oskam (1950) heeft voor, tijdens en na zijn studies bouwkunde (HTS en TH) altijd cartoons en strips getekend.

Vrijwel direct na zijn afstuderen (1981) start hij als zelfstandig, professioneel cartoonist/illustrator en werkt uitsluitend in opdracht.

Mede dankzij de combinatie van kennis van bouwkunde en professionele vaardigheden op het gebied van vormgeving verzorgde hij verschillende publicaties voor opdrachtgevers uit de bouw-, milieu-, en energiesector.

Door in tekst de juiste toon te zetten en deze met humor in cartoons te combineren ontstond een eigen herkenbare vorm.

Ad ‘denkt’ met z’n hand en tijdens het snelle schetsen doemen er verschillende teksten op. Daarna verfijnt hij de ruwe spinsels.

In strips -meestal stroken van drie of vier plaatjes- kan hij zich het best uitleven.

Vanuit de ruime ervaring vertrouwt hij erop dat er altijd wel iets leuks uitkomt.

www.adoskam.nl

Barbara Bovenberg

Barbara Bovenberg (Rotterdam 1956), heeft na de Grafische School de Opleiding Restauratoren in Amsterdam gevolgd voor boeken en papier.
Vervolgens specialiseerde zij zich bij Ariane Stam (beeldend kunstenaar) en bij Peter Gentenaar (papierkunstenaar). Zij is werkzaam als restaurator van boeken en papier bij het Nationaalarchief in Den Haag. In het werk van Barbara Bovenberg komt de inspiratie tot uitdrukking van haar reizen door diverse woestijngebieden en canyons waar sporen van uiteenlopende culturen zichtbaar zijn. Met hun combinatie van natuurlijke kleuren en textuur doen de objecten denken aan eenvoudige rotstekeningen of primitieve bouwwerken.

www.barbarabovenberg.nl

 

Andre Toen

Beeledend kunstenaar.

“Verhalende beelden”

 

 

 

 

 

Art de Nicole

Art de Nicole staat voor zelf ontworpen en vervaardigde producten van goede kwaliteit.
De Keramische producten bestaan uit handgedraaid werk zoals serviesgoed, vazen, schalen en kunstobjecten. Daarnaast zijn er handgevormde artikelen opgebouwd uit plakken klei, gemaakt met mallen enz. en bijvoorbeeld keramische sieraden zoals kettinghangers.De decoratie van het werk bestaat uit een onderglazuur en/of engobes.Naast het decoreren van mijn werk gebruik ik ook zelf ontwikkelde glazuren met een levendig effect.Bij Keramiek de Nicole kunt u ook terecht voor werk in opdracht.

http://artdenicole.wixsite.com/nicolette-stierman

 

Mariola Design

Mariola Design is begonnen in 2004 met het vervaardigen van kleding voor sinterklaas / piet/ kerstman/ kerstvrouw/ paashaas etc. Maar nu is de voornaamste bezigheid het ontwerpen van sieraden van o.a. edelmetaal met semi-precious stones, sjaals, tassen en sinds kort ook schilderijen.

www.marioladesign.nl

 

Mulder & Mo

Mulder & Mo is ontstaan vanuit onze zoektocht naar oude en industriële items die ons interieur persoonlijk maken.

Door enthousiaste reacties werden we aangestoken om ook voor anderen te gaan zoeken. Je vindt bij ons o.a. tafels met zinken bladen met verschillende onderstellen(op maat te bestellen), oude theaterlampen (omgebouwd naar nu) , vintage in een oud en nieuw jasje, accessoires en meer.
Tevens ben ik groot liefhebber van schilderen en schilder ik ook in opdracht, dus kan je bij ons een persoonlijk schilderij laten maken. Eventueel met lijst (zowel brocante als stoer).

mulderenmo.nl

Café in den Berkebrom

Bij Café in den BerkeBrom kan iedereen terecht voor een lekker drankje. Wij bieden een ruime keuze aan verschillende warme en koude dranken, zowel alcoholisch als non-alcoholisch In onze keuken worden heerlijke ambachtelijke gerechten bereid. Op ons menu staan gerechten voor de grote en de wat kleinere eter. Wij serveren vis, vlees en vegetarische lekkernijen. Voor ieder wat wils dus!

indenberkebrom.nl

 

 

Oud deelnemers of open op afspraak

Bloemsierkunst Voorhorst

Bloemsierkunst Voorhorst is een begrip in de Rotterdamse deelgemeente Overschie en daarbuiten.
Het familiebedrijf bestaat inmiddels ruim een eeuw.In de officiële stukken, zoals de inschrijvingsdocumenten van de Kamer van Koophandel
is het bedrijf terug te leiden tot 1910.
Kenners van Overschie weten echter dat Bloemsierkunst Voorhorst al voor 1910 een begrip was.Inmiddels is de vierde generatie eigenaar van de stijlvolle bloemenzaak aan de doorgaande weg van Delft naar Overschie.
De zaak is altijd met de tijd meegegaan en als men de huidige winkel binnenloopt dan stapt men een moderne bloemenhandel binnen
met dagelijks verse bloemen en een ruime keus.U wordt geholpen door eigenaren met een grote liefde voor hun werk en die hun vak tot in de details ‘in de vingers’ hebben!www.bloemsierkunstvoorhorst.nl

Ferro Design

Ferro Design is een ontwerp atelier voor metaal bewerking gestart in 1994 gelegen aan de Overschiese Dorpsstraat 52 in de oude dorpskern van Overschie aan de Noordrand van Rotterdam.
Wij ontwerpen en vervaardigen meubelstukken en interieurdelen op maat in metaal en Roestvrijstaal.Wat begint bij een idee wordt na het nodige zagen, boren, schuren, knippen, walsen, zetten, lassen, polijsten en poetsen een prachtig eindproduct.

www.ferrodesign.nl

 

Onno Kroes

Onno Kroes, ijzeren en stenen sculpturen.

www.onnokroes.nl

 

 

Beate Hofer

Beate Hofer trained as a goldsmith 
    and jewelry designer in Holland (Schoonhoven).
since 1990 free working artist in The Hague
    and Rotterdam selling in different galleries.
since 2018  based in Noordwijk and I am goldsmith-in,painting, 
    sculpturing and doing energie-work.
I love nature, crystals, pearls, colors and the elements. They are alive

www.beatehofer.nl

 

 

Bea Fresno

I am a portrait and fine art photographer based in Rotterdam, The Netherlands, working internationally on commissioned and personal projects.An unbowed curiosity drives me to photograph the world. For me, photography is about being in love with life, being connected with what matters to us, and connected with each other.

My portraiture celebrates our human uniqueness in an authentic, simple yet powerful style and vision. My mission is to discover and capture the beauty that we all have within, the very best expression of your self.As a fine-art photographer, with a background in painting, I recreate reality as visual poetry.

www.beafresno.com

 

Frederik Jan van den Berg

www.frederikjan.com

 

 

 

 

 

 

Joan Glavimans parels

www.joanparels.nl

 

 

 

Regina’s Kleikunst

Regina Grauté

Overschiese Dorpsstraat 11

m: 06 474 92 747